Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα για την Ζάτουνα και την Δημητσάνα.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 17:05

Δημητσανίτικα:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι Δημητσανίτες έκαψαν τον φουκαρά συμπατριώτη τους τον «μακαρονά»! Ένα έθιμο χρόνων πολλών πίσω, από την εποχή της τουρκοκρατίας. Το κάψιμο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, στην πλατεία με ψιλόβροχο, ακολούθησε μετά το κλάψιμο των κατοίκων για τον θάνατό του, ποικιλόμορφο γλέντι με ζεστό τσίπουρο. Παρόντες κάτοικοι και από άλλα χωριά, μαζί και Ζατουνίτες. Την παραμονή, Σάββατο 12/3 στο Μουσείο Υδροκίνησης κατασκευάστηκαν τα στολίδια και όλα εκείνα τα εξαρτήματα, για όλους αυτούς που μεταμφιεσμένοι, συνόδεψαν τον «μακαρονά», στην περιφορά του μέσα στην Δημητσάνα. Την οργάνωση είχαν επωμιστεί, ο Πολιτιστικός Αγροτικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας, Το τοπικό Συμβούλιο και ο Εμπορικός Σύλλογος. Συμμετέχουν δε οι πάντες ελεύθερα.

 

/// Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Δημητσάνας, άσκηση σεισμού. Τώρα οι μικροί μαθητές γνωρίζουν περισσότερα και πώς να αντιδράσουν σε περίπτωση σεισμού. Την δε Τσικνοπέμπτη, οι μαθητές τσίκνισαν, χόρεψαν, έφαγαν στο προαύλιο του Σχολείου τους, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα με την βοήθεια των δασκάλων και των γονέων τους.

/// Στις 10 Απριλίου 2016, στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Αθήνα, Θεία Λειτουργία, που οργανώνει η Αδελφότητα Δημητσανιτών, για να εορτάσει την μνήμη του Εθνομάρτυρα Γρηγορίου Ε΄, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

/// Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, Αθήνας, από τις 15 έως 18 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τίτλο: «Ελλάδος γεύση»». Θα συμμετέχει και η Δημητσάνα, με την γαστρονομία της, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Ήδη έχει ετοιμαστεί και τηλεοπτικό σποτ.

Ζ α τ ο υ ν ί τ ι κ α:

ΘΑΝΑΤΟΣ ΖΑΤΟΥΝΙΤΗ:

Απεβίωσε στην Αθήνα, σε ηλικία 75 χρόνων, ο Ζατουνίτης Γιάννης Κανέλλου Κανελλόπουλος. Η κηδεία του θα γίνει στη γενέτειρά του την Πέμπτη 17 Απριλίου 2016, στις 12μ, από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελοβίτισσας. Ο αείμνηστος είχε γεννηθεί στη Ζάτουνα το 1940. Στην Αθήνα εξασκούσε το επάγγελμα του λαχειοπώλη. {Για όσους δεν τον γνώριζαν, θυμίζουμε ότι ήταν αδελφός του Πάνου, Κώστα, Θανάση και των αειμνήστων Βασίλη και Λίτσας).

Εκδρομή στη Ζάτουνα.

/// Την Ζάτουνα, θα επισκεφτούν Μέλη του Συλλόγου, «Φίλοι Μουσείου Μπενάκη» το Σ/Κύριακο 2-3 Απριλίου 2016. Για το Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» θα τους μιλήσει η Κατερίνα Χατζηγιαννούλη.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ.

/// Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, Κάτω Ηλιούπολης, θα τελεστεί μετά την Θεία Λειτουργία, το 40ήμερο μνημόσυνο του πρόσφατα αποβιώσαντος Κωνσταντίνου Ράπτη, σε ηλικία 49 χρόνων, συζύγου της Σοφίας Σαϊνίδη. (Η Σοφία είναι κόρη της Ζατουνίτισσας Βάσως Π. Δρούλια).

 

Δεν είναι που συνήθειες χρειάζεται ν΄ αλλάξω…
Δεν είναι που σταμάτησε να περπατάει η ζωή…
Είναι που από τον κόσμο μου το χρώμα θα ξεβάψω
Και που όλα μου τα χρώματα τα κράτησες εσύ…
Διαβάστηκε 4870 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 11:34