11:41 Σάββατο 20/04/2019
      
      
Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, συνήλθε σε σώμα, ως εξής:
Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, συνήλθε σε σώμα, ως εξής:
Το Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, στις 31 Μαρτίου 2019, έκοψε την πίτα των μελών του, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Η συμμετοχή των συμπατριωτών,...
Έφυγε σήμερα 23/03/2019 από την ζωή, στην Αμερική, η Ζατουνίτισσα Ελεούσα Γεωργ. Λεβέντη. Είχε γεννηθεί στην Ζάτουνα πριν 76 χρόνια, όπου το...
Σε ηλικία 92 χρόνων, έφυγε από την ζωή ο Ομότιμος Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,...
Περισσότερα από 20 Ζατουνίτικα σπίτια άνοιξαν, αυτό το τριήμερο. Μάλιστα πολλοί έφεραν μαζί τους, φίλους και γνωστούς. Όμως… από όσους...
Απεβίωσε στην Αθήνα, μετά από περιπέτεια της υγείας του, ο Κώστας Τσοπανογιώργης. Ο αείμνηστος ήταν σύζυγος της Ζατουνίτισσας Βάσως...
  • Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδέσμου...
  • Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδέσμου...
  • Το Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, στις 31 Μαρτίου 2019, έκοψε την πίτα των μελών του, στο Ξενοδοχείο...
  • Έφυγε σήμερα 23/03/2019 από την ζωή, στην Αμερική, η Ζατουνίτισσα Ελεούσα Γεωργ. Λεβέντη. Είχε...
  • Σε ηλικία 92 χρόνων, έφυγε από την ζωή ο Ομότιμος Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του...
  • Περισσότερα από 20 Ζατουνίτικα σπίτια άνοιξαν, αυτό το τριήμερο. Μάλιστα πολλοί έφεραν μαζί τους,...
  • Απεβίωσε στην Αθήνα, μετά από περιπέτεια της υγείας του, ο Κώστας Τσοπανογιώργης. Ο αείμνηστος...

π. Χρίστος Κυριακόπουλος

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 00:06

 

kir1Γενικός αρχιερατικός Επίτροπος στην
Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς.

Είναι ξεχωριστή η χαρά μας, από την βράβευση που έτυχε ο σεβαστός και αγαπητός μας π. Χρίστος Κυριακόπουλος, από τον Σύλλογο των Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας, στο Αίγιο, πριν λίγες ημέρες. Η Τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπο του π. Χρίστου, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Τιμήθηκε για τους αγώνες και την προσφορά του για την διάσωση και παράλληλα την διάδοση της παραδοσιακής μας μουσικής. Πέρα από τα τόσα…. παραδοσιακά μας τραγούδια που έχει ηχογραφήσει και είναι γνωστά σε όλο το Πανελλήνιο, αλλά και στο εξωτερικό στους εκεί συμπατριώτες μας μετανάστες και ιδίως Αρκάδες, ο π. Χρίστος έχει πραγματοποιήσει και πολλές ηχογραφήσεις με εκκλησιαστικούς ύμνους. Αξιόλογη θεωρείται και η ηχογράφησή του, μετά από έρευνα του για τον Θούριο του Ρήγα Βελεστινλή, καθώς και για το θρησκευτικό ορατόριο – ραψωδία «Κοσμάς ο Αιτωλός». Πολλές και οι συνεργασίες του με την ραδιοφωνία και την τηλεόραση, παρουσιάζοντας και διδάσκοντας την παράδοσή μας. Διευθυντής πολλών Βυζαντινών χορωδιών και ιδιαίτερα της «Βυζαντινής Κυψέλης» όπου και είναι ιδρυτής της. Πτυχιούχος και ο ίδιος Ωδείων, με Άριστα.

Είναι γνώστης και δάσκαλος του παραδοσιακού μουσικού οργάνου «Ψαλτήριο» το γνωστό μας «Κανονάκι». Πέρα από τα πολλαπλά καθήκοντά του ως Αρχιερατικός Επίτροπος στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, βρίσκει χρόνο και για γράψιμο. Είναι επιστημονικός Συνεργάτης της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών. Για όλο το πλούσιο πνευματικό του έργο και ιδιαίτερα για την προσφορά του στη Βυζαντινή Μουσική, δίκαια και η Τιμητική εκδήλωση στο Αίγιο, όπου ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ερευνητής της Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής και διαπρεπής μουσικολόγος κ. Φίλιππος Οικονόμου, του απένειμε εκ μέρους του Δ.Σ προαναφερόμενου  Συλλόγου τιμητικό δίπλωμα και τιμητική πλακέτα για την όλη του προσφορά και συμβολή στην Εθνική μας μουσική.

Προς τιμή του π. Χρίστου, πολυμελής παραδοσιακή χορωδία απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια. Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. ταξιαρχών Αιγιαλείας Παν. Αρχ. Καλλίνικος, πάρα πολλοί κληρικοί και μοναχοί, καθώς και αμέτρητοι  λαϊκοί θαυμαστές του έργου του π. Χρίστου, που αναγνωρίζουν το έργο του και την προσφορά του στην Πατρίδα μας.
Ο π. Χρίστος Κυριακόπουλος, έχει γεννηθεί στο Περδικονέρι Γορτυνίας. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και ιερέας το 1978, χρονιά από την οποία υπηρετεί ως εφημέριος στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς. Είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Σχολής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αναβρύτων, απ’ όπου αφυπηρέτησε το 2009.

Ο π. Χρίστος, γνωστός στα χωριά μας, ως ο «Παπά-τραγουδιστής» είναι φανατικός φίλος της Ζάτουνας. Φυσικά και έχει πολλούς φίλους από την Ζάτουνα. Ως Ζατουνίτες είχαμε την χαρά να τον δούμε να λειτουργεί αρκετές φορές στην Παναγία του χωριού μας, κάτι που όταν οι υποχρεώσεις του το επιτρέπουν και βρίσκεται στα χωριά μας, μας τιμά με ιδιαίτερη χαρά. Μάλιστα στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ναυπλίου, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια και τα αφιέρωσε στη μνήμη του Πορθητή του Κάστρου του Παλαμηδιού, Ζατουνίτη Στάϊκου Σταϊκόπουλου.

Τον Σεβαστό μας και ξεχωριστό μας συμπατριώτη, αλλά και εκλεκτό φίλο, ευχόμεθα ο Κύριος να τον δυναμώνει στο έργο του και να του χαρίζει ΥΓΕΙΑ.
{ Οι φωτογραφίες είναι από την τιμητική εκδήλωση στο Αίγιο, από την Ζητούν και από την παρουσίαση του βιβλίου: «Η παιδεία στη Ζάτουνα.» όπου ο π. Χρίστος παρευρέθηκε μαζί με άλλους συμπατριώτες}.

kir2

kir3

kir4

kir5

kir6

 

Διαβάστηκε 2876 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 00:12
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εορτάζει η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Τα φώτα. »