Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΛΟΥΣΗΣ

Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 14:00

delousis

Έφυγε από την ζωή, την 1η Οκτωβρίου 2017, ο Παναγιώτης Δελούσης, για το τελευταίο του ταξίδι.

Ο «Καπετάνιος» της Ζάτουνας, όπως όλοι τον φώναζαν. Ο πάντα χαμογελαστός Τάκης ήταν Πειραιώτης και Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Εργάστηκε πάρα πολλά χρόνια, ως πλοίαρχος στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Μπρίντιζι.

 

Ήταν παντρεμένος με την Ιταλίδα Ροσάλμπα Καρένζα. Στη Ζάτουνα, το 1995, αγόρασε το σπίτι του «Πετρόπουλου» ένα παλαιό κτίσμα του 1853. Το επισκεύασε, με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του, βάζοντας στην είσοδό του ξύλινο σκαρίφημα χαράζοντας και την ημερομηνία κτίσεώς του, (1-5-1853). Αυτό το σπίτι μετά το πλοίο του το έκανε δεύτερη κατοικία του. Χειμώνες – καλοκαίρια ο Καπετάνιος της Ζάτουνας, μαζί με την Ροζάλμπα, ήταν στο χωριό του, όπως έλεγε. Μετά δε από συνταξιοδότηση σου, ήταν σχεδόν μόνιμος στη Ζάτουνα. Πάντα παρόν, με την γυναίκα του, σε όλες τις εκδηλώσεις του χωριού, του Συνδέσμου. Ποτέ του δεν έλειψε από καμία εκδήλωση στο Ναύπλιο, προς τιμήν του Σταϊκόπουλου.

Παρά το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του, το φετινό καλοκαίρι το πέρασε στην Ζάτουνα. Η κηδεία την Δευτέρα 3,30 μ.μ. από το Νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου.

delousis4

delousis4

delousis4

delousis4

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Ο Σύνδεσμος Ζατουνιτών

Συλλυπείται την Ροζάλμπα Δελούση, για την απώλεια του συζύγου της Τάκη Δελούση .

 

Διαβάστηκε 558 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 14:03