23:50 Σάββατο 17/08/2019
      
      
Στο εκλογικό τμήμα Ζάτουνας οι εγγεγραμμένοι είναι 138.
Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, στις 2 Ιουλίου 2019, συζητήθηκαν, μεταξύ των άλλων και τα κάτωθι θέματα.
Το Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, με ομόφωνη απόφασή του, κάνει γνωστό στους συμπατριώτες και φίλους των, ότι αδυνατεί να οργανώσει το...
  ΈΦΥΓΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΖΩΉ, ΣΕ ΗΛΙΚΊΑ 87 ΧΡΌΝΩΝ, Ο Μαρκιώτης Παναγιώτης Διαμαντόπουλος. Σεβαστός και αγαπητός από όλους τους συμπατριώτες του....
Φυσικά για όσους είχαν τριήμερο! Πριν κάποια…χρόνια η ημέρα αυτή ήταν η εορτή του Συνδέσμου Ζατουνιτών, που την εόρταζαν με...
Σε έγγραφο της Ιεράς Μονής Φιλοσόφου, με ημερομηνία 20 Μαρτίου 1836, διαβάζουμε ότι τότε Ηγούμενός της Παρθένιος, σε δημοπρασία αγόρασε...
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα: arcadiaportal.gr, και την επικοινωνία που ειχε με τον ανάδοχο της κοινοπραξίας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, κ. Γιάννη...

Ξεκίνημα… Ιουλίου. Τοπικά Νέα!

Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 19:53

ioul1

{Σημ: Για να διαβάστε όλο το κείμενο πατήστε: Διαβάστε περισσότερα}

Ο Ιούλιος δεν ξεκίνησε ευχάριστα, όπως είναι ήδη γνωστόν. Απεβίωσαν σε Νοσοκομεία των Αθηνών, οι: Αλέκος Μπούτσικας και ο Απόστολος Ρωμανός. Κηδεύτηκαν και οι δύο στη Ζάτουνα. Η ταφή τους έφερε συγγενείς, φίλους, συμπατριώτες στο χωριό, για το στερνό αντίο.

Όπως κάθε Ιούλιο, έτσι και φέτος η κίνηση είναι περιορισμένη. Οι περισσότεροι προτιμούν οικογενειακά ή μη την θάλασσα για τα μπάνια τους. Από την άλλη πλευρά, χρόνο με τον χρόνο, όλο και λιγοστεύουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, όπου τα παιδιά τους έρχονταν να τους δουν και σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο, η κίνηση ήταν αυξημένη.

Κίνηση υπάρχει σχετική, από τους επισκέπτες στο Ξενοδοχείο, ¨Αρχοντικό Ανυφαντή» και μέσα από τα οργανωμένα προγράμματα που έχει, για πιλάτες, γιόγκα κ.ά. Μάλιστα οι επισκέπτες πραγματοποιούν και κοντινή πρωινή εκδρομή, μέχρι το «Νερούλι» και Άγιο Κωνσταντίνο.

Κίνηση έχουμε και στο Μουσείο» Μίκης Θεοδωράκης», όπου μέσα από τους εθελοντές συμπατριώτες, ξεναγούνται οι επισκέπτες του.

ioul6

Ο Σύνδεσμος Ζατουνιτών, αναζητά χορηγούς για να πραγματοποιήσει το πανηγύρι το 15Αύγουστο. Πολλοί συμπατριώτες λέγουν, αυτή η κίνηση ήταν για δεκάδες χρόνια οργάνωση των καταστηματαρχών του χωριού. Τώρα οι καταστηματάρχες δεν ενδιαφέρονται… και προσπαθεί το Δ.Σ του Συνδέσμου.

Εργασίες διαπλάτυνσης πραγματοποιούνται στο γεφύρι του ¨Σερά¨, δίπλα στη διασταύρωση προς Σέρβου. Κάποιο άλλο συνεργείο που βρίσκονταν στο γεφύρι στην είσοδο των Λαγκαδίων, πριν καλά-καλ΄’α ξεκινήσει εργασίες τις εγκατέλειψε και έφυγε…

ioul6

Ο Δήμος, τοποθετεί ρολόγια ύδρευσης, εκεί όπου δεν υπήρχαν ή είχαν καταστραφεί. Συνεργείο του Δήμου καθάρισε από το χορτάρια το νεκροταφείο της Ζάτουνας!!! Την διαχείριση του Τουρισικού Περιπτέρου, Αγίας Ελεούσας Ζάτουνας, μάθαμε ότι θα την έχει νόμιμα ο Δήμος και όχι ο Σύνδεσμος Ζατουνιτών.

Την Ζάτουνα, γενέτειρα του πατέρα της Νίκου Γιαννίτσα, επισκέφτηκε η κα Αθηνά Γιαννίτσα, όπου ζει στις Η.Π.Α, Καθηγήτρια σε εκεί Πανεπιστήμια. Συγγραφέας στα Ισπανικά του βιβλίου: «VINO, VIDA Y ALEGRIA Su pasaporte educacional al mundo del vino», που είναι σχετικό με τα κρασιά παγκόσμια.

ioul6

Πρωτοσέλιδα η εφημερίδα ¨ Ζάτουνα¨ ασχολήθηκε με την διαμαρτυρία του Συνδέσμου στην Περιφέρεια για το πόσιμο νερό του χωριού, αφού οι διαμαρτυρίες του προς τον Δήμο, έπεσαν στο κενό. Επόμενο βήμα ο Εισαγγελέας.

Τέλος Ιουλίου, Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο, στις 2 Αυγούστου στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, στη θέση «Ράχη» και το Σάββατο μετά της Παναγίας στον Άγιο Κωνσταντίνο, για δεύτερη φορά φέτος, μετά την ανακαίνισή του.

Για τις όποιες καλοκαιρινές εκδηλώσεις θα επανέλθουμε έγκαιρα!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, στον κάθε συμπατριώτη.

 

ioul6

ioul6

 

 

Διαβάστηκε 528 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 19:57