11:30 Σάββατο 20/04/2019
      
      
Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, συνήλθε σε σώμα, ως εξής:
Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, συνήλθε σε σώμα, ως εξής:
Το Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, στις 31 Μαρτίου 2019, έκοψε την πίτα των μελών του, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Η συμμετοχή των συμπατριωτών,...
Έφυγε σήμερα 23/03/2019 από την ζωή, στην Αμερική, η Ζατουνίτισσα Ελεούσα Γεωργ. Λεβέντη. Είχε γεννηθεί στην Ζάτουνα πριν 76 χρόνια, όπου το...
Σε ηλικία 92 χρόνων, έφυγε από την ζωή ο Ομότιμος Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,...
Περισσότερα από 20 Ζατουνίτικα σπίτια άνοιξαν, αυτό το τριήμερο. Μάλιστα πολλοί έφεραν μαζί τους, φίλους και γνωστούς. Όμως… από όσους...
Απεβίωσε στην Αθήνα, μετά από περιπέτεια της υγείας του, ο Κώστας Τσοπανογιώργης. Ο αείμνηστος ήταν σύζυγος της Ζατουνίτισσας Βάσως...
  • Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδέσμου...
  • Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδέσμου...
  • Το Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, στις 31 Μαρτίου 2019, έκοψε την πίτα των μελών του, στο Ξενοδοχείο...
  • Έφυγε σήμερα 23/03/2019 από την ζωή, στην Αμερική, η Ζατουνίτισσα Ελεούσα Γεωργ. Λεβέντη. Είχε...
  • Σε ηλικία 92 χρόνων, έφυγε από την ζωή ο Ομότιμος Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του...
  • Περισσότερα από 20 Ζατουνίτικα σπίτια άνοιξαν, αυτό το τριήμερο. Μάλιστα πολλοί έφεραν μαζί τους,...
  • Απεβίωσε στην Αθήνα, μετά από περιπέτεια της υγείας του, ο Κώστας Τσοπανογιώργης. Ο αείμνηστος...

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 21:07

ktimatologio

Καταχείμωνο, καλούνται οι έχοντες ακίνητη περιουσία και στην Γορτυνία, να κάνουν δηλώσεις στα αρμόδια γραφεία απογραφής. Πολλές οι διαμαρτυρίες, αλλά όταν η γραφειοκρατία δεν έχει όρια, χάνει κανείς τα λόγια του και βασανίζεται, δίπλα στην ανευθυνότητα των αρμοδίων, που ίσως δεν έχουν βρεθεί ποτέ τους σε ορεινές περιοχές για να γνωρίζουν τις κλιματολογικές συνθήκες. Πώς να πας τοπογράφο στα καταράχια, με άσχημες καιρικές συνθήκες; Πως εσύ ο ίδιος να μετακινηθείς, έχοντας στην πλάτη σου κάποια χρόνια και παράλληλα προβλήματα υγείας;

Είναι γνωστό ότι: αν δεν το δηλώσεις το έχασες! Πολλά τα προβλήματα που είχαν αφεθεί στον χρόνο και τώρα μέσω του Κτηματολογίου, θα πρέπει να επιλυθούν. Μάλιστα τέτοια είναι και οι αμοίραστες Κληρονομιές. Όπου θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος, να κάνει δική του ξεχωριστή δήλωση. Με την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί αποδοχή Κληρονομιάς.

Φυσικά, η δήλωση στο Κτηματολόγιο, για τον κάθε ένα έχει κάποιο οικονομικό κόστος. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται τοπογραφικό να γίνει, όπου χωρίς αυτό δεν μπορεί να γίνει η δήλωση στο Κτηματολόγιο. Εδώ θα χρειαστούν εξ αρχής πάνω από € 300,οο. Για το κάθε ακίνητο θα καταβάλλεται ξεχωριστή δήλωση, όπου ο ιδιοκτήτης θα πληρώνει € 35,οο ενώ για κάθε βοηθητικό χώρο (αποθήκες, γκαράζ), θα καταβάλλεται τέλος € 20,00.

Προσοχή! Η πληρωμή του τέλους θα γίνει με τις συνεργαζόμενες τράπεζες, από τις οποίες θα λαμβάνει ο ενδιαφερόμενος παραστατικά πληρωμής, που θα τα καταθέτει με την υποβολή δήλωσης στο αρμόδιο γραφείο. Αν η υποβολή γίνει ηλεκτρονικά, ο ιδιοκτήτης θα σκανάρει τα συνυποβαλλόμενα έγραφα, ενώ εκεί η πληρωμή τέλους θα γίνεται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Οι δηλώσεις μπορούν να κατατεθούν και: Ηλεκτρονικά, όπου αργότερα θα καταθέσουμε και τα σχετικά έντυπα. (τοπογραφικό, τίτλους ιδιοκτησίας). Ακόμη δια της φυσικής παρουσίας σε αρμόδιο γραφείο στην Αθήνα, αλλά και σε αρμόδιο γραφείο του Δήμου Γορτυνίας, που αναμένεται η σχετική ανακοίνωση, από τον Δήμο Γορτυνίας. (Πιθανόν στα Λαγκάδια ;).

Τίτλοι ιδιοκτησίας: Είναι τα συμβόλαια μέσω των οποίων φαίνεται η αγορά μας, η Διαθήκη από κάποιο συγγενή μας, μισθωτήρια έγκαιρα θεωρημένα, μέσω των οποίων φαίνεται η ιδιοκτησία μας από χρόνων… Ακόμη πιθανόν και μάρτυρες που να βεβαιώνουν την δική μας ιδιοκτησία. Πιθανόν και κάποιοι λογαριασμοί (ΔΕΗ, τηλεφώνου…). Ειδικοί νομικοί, συμβολαιογράφοι, είναι ενήμεροι για κάθε είδους απορία που προκύπτει, γιατί υπάρχουν πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις, μέσω των οποίων κάποιοι είναι κάτοχοι τίτλων.

Χωρίς την σχετική δήλωση, που θα συνοδεύεται από αντίγραφα τίτλων, το όποιο ακίνητο (σπίτι, χωράφι, περιβόλι, οικόπεδο), δεν θα είναι πλέον δικό μας, ανεξάρτητα αν στο παρελθόν το είχαμε δηλώσει στο Ε9 και για αυτό πληρώναμε ΕΝΦΙΑ! Τα ακίνητα που δεν θα δηλωθούν, θα καταγραφούν στις αρχικές Εγγραφές ως «Αγνώστου ιδιοκτήτη», και αν μέσα σε δηλωμένο χρόνο δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις, θα περιέλθουν στο, Ελληνικό Δημόσιο.

Φυσικά μην ξεχάσετε: Όταν καταθέσετε την δήλωση να έχετε μαζί σας. Ταυτότητα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, και αυτά μέσω κάποιου λογαριασμού ή έγγραφου που θα τα επιβεβαιώνει, όπως: εκκαθαριστικό εφορίας, ΔΕΗ κ.λ.π.

   Θα επανέλθουμε με περισσότερες γενικές και ειδικές πληροφορίες…

 

Διαβάστηκε 586 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 21:11
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο «ΚΑΪΡΗΣ» της Ζάτουνας. Εορτές… τέλος! »