Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ…

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 23:15

feb

ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ

Η ημερομηνία κοπής της πίτας και οι εκλογές

του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΖΑΤΟΥΝΙΤΩΝ, είναι η 31η Μαρτίου 2019, ημέρα Κυριακή και, ώρα 4 μ.μ. στο ίδιο μέρος της αρχικής ανακοίνωσης. (Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ).

Η ημερομηνία ξανά άλλαξε γιατί στις 17/3 που είχε οριστεί έχει στο κέντρο της Αθήνας Μαραθώνιο δρόμο, και οι δρόμοι είναι κλειστοί.

Η πολυσυζητημένη κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου, ΔΕΝ έπληξε τα χωριά μας, την επαρχία μας γενικότερα. Φυσικά πολύ κρύο και πάγος επικράτησε. Χιόνια μόνο στο Μαίναλο.

Τελειώνει ο Φεβρουάριος, μαζί και ο βαρύς χειμώνας που είχαν φέτος τα χωριά μας. Μεγάλη η ταλαιπωρία τους, αφού στο σύνολό τους είναι γέροντες! Η φετινή απογραφή των μονίμων κατοίκων – κάτι που εδώ και 31 χρόνια πραγματοποιεί η τοπική εφημερίδα «Ζάτουνα» και για τα τρία χωριά μας- είναι η μικρότερη των τελευταίων χρόνων. Στη Ζάτουνα οι μόνιμοι είναι 33 κάτοικοι. Σπίτια ανοικτά 17. Από αυτά 1 με 5 κατοίκους, 1 με 4, 2 από 3 κατοίκους, 5 από 2 κατοίκους και 8 από 1 κάτοικο.

Στου Μάρκου οι μόνιμοι είναι, 25 κάτοικοι, σπίτια ανοικτά 11. Από αυτά 2 σπίτια από 4 κατοίκους, 2 σπίτια από 3 κατοίκους, 4 σπίτια από 2 κατοίκους και 3 σπίτια από 1 κάτοικο.

Στον Βλόγγο, μόνιμοι κάτοικοι 5, σε δύο σπίτια. (3+2).

Υπάρχουν πολλά χωριά μετά την Ζάτουνα, που δεν υπάρχει ούτε ένα καφενείο ανοικτό, να δίνουν το παρόν τους το πρωί οι γέροντες…

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΔΗΜΗΤΣΑΝΙΤΩΝ, έκοψε την πίτα της και έκανε αρχαιρεσίες. Είχε έρθει από την Δημητσάνα και πούλμαν με μέλη του συλλόγου γυναικών, της χορωδίας, μαζί και μαθητές δημοτικού, όπου χόρεψαν και τραγούδησαν. Έγιναν βραβεύσεις των Δημητσανιτών καθηγητών Πανεπιστημίου και των μαθητών.

Η πίτα της Ζάτουνας στις 31 Μαρτίου 2019, μαζί και εκλογές. Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ ημέρα Κυριακή, στις 4 μ.μ.μ

 1998

Διαβάστηκε 120 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 23:24