11:52 Σάββατο 20/04/2019
      
      
Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, συνήλθε σε σώμα, ως εξής:
Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, συνήλθε σε σώμα, ως εξής:
Το Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, στις 31 Μαρτίου 2019, έκοψε την πίτα των μελών του, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Η συμμετοχή των συμπατριωτών,...
Έφυγε σήμερα 23/03/2019 από την ζωή, στην Αμερική, η Ζατουνίτισσα Ελεούσα Γεωργ. Λεβέντη. Είχε γεννηθεί στην Ζάτουνα πριν 76 χρόνια, όπου το...
Σε ηλικία 92 χρόνων, έφυγε από την ζωή ο Ομότιμος Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,...
Περισσότερα από 20 Ζατουνίτικα σπίτια άνοιξαν, αυτό το τριήμερο. Μάλιστα πολλοί έφεραν μαζί τους, φίλους και γνωστούς. Όμως… από όσους...
Απεβίωσε στην Αθήνα, μετά από περιπέτεια της υγείας του, ο Κώστας Τσοπανογιώργης. Ο αείμνηστος ήταν σύζυγος της Ζατουνίτισσας Βάσως...
  • Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδέσμου...
  • Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδέσμου...
  • Το Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, στις 31 Μαρτίου 2019, έκοψε την πίτα των μελών του, στο Ξενοδοχείο...
  • Έφυγε σήμερα 23/03/2019 από την ζωή, στην Αμερική, η Ζατουνίτισσα Ελεούσα Γεωργ. Λεβέντη. Είχε...
  • Σε ηλικία 92 χρόνων, έφυγε από την ζωή ο Ομότιμος Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του...
  • Περισσότερα από 20 Ζατουνίτικα σπίτια άνοιξαν, αυτό το τριήμερο. Μάλιστα πολλοί έφεραν μαζί τους,...
  • Απεβίωσε στην Αθήνα, μετά από περιπέτεια της υγείας του, ο Κώστας Τσοπανογιώργης. Ο αείμνηστος...

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ζατουνιτών.

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 09:28

dioikitiko

Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, συνήλθε σε σώμα, ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιάννης Δρούλιας - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιάν. Κανελλόπουλος Γεν.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ρούλα Μπαρκούρα – ΤΑΜΙΑΣ: Αργυρώ Αθανασιάδη ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Χρυσούλα Μπούτσικα – Εκπρόσωπος στο Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης»: Κατερίνα Χατζηγιαννούλη.

ΜΕΛΟΣ: Νικόλης Φίλης.                                     

Στο πρώτο συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε συζήτηση πάνω στους άξονας, που θα κινηθεί ο Σύνδεσμος την επόμενη διετία. Καταγράφηκαν προτάσεις που προϊόντος του χρόνου θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην άμεση επισκευή του οστεοφυλακίου στο Νεκροταφείο Ζάτουνας, καθώς και στον εορτασμό των 100 χρόνων από κτίσεως του Δημοτικού Σχολείου Ζάτουνας (1919). Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

 

   Μία από τα ίδια;

Κάθε φορά που γίνονται εκλογές, σε κάποιο σωματείο, σύλλογο ή φορέα, κυρίως δυο εκφράσεις είναι αυτές που ακολουθούν, από τα παρευρισκόμενους ή και αργότερα. Η πρώτη εκφράζεται ως ευχή: «Καλορίζικοι, καλή επιτυχία στο έργο σας» και λέγεται ξεκάθαρη μπροστά στα εκλεγμένα μέλη. Η δεύτερη φράση, ακούγεται παράμερα, πιο πίσω… και εκφράζεται περισσότερο ως σχόλιο: «…να δούμε τι θα κάνουν και αυτοί».

Καλοδεχούμενα τα νέα σχόλια, όποια και αν είναι. Όμως θα εκφράσω μια προσωπική άποψη, έχοντας και μια προγενέστερη θητεία στον Σύνδεσμο Ζατουνιτών. Η άποψή μου αυτή είναι ξεκάθαρη, όπως την εξέφρασα σε συμπατριώτη όταν άκουσα το σχόλιό του, με το που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το νέο Δ.Σ της επόμενης διετίας.

Τίποτα, μα τίποτα δεν μπορεί να κάνει το νέο συμβούλιο, (όπως και κάθε συμβούλιο), αν δεν έχει από πίσω του την συμπαράσταση των συμπατριωτών. Όλα τα μέλη του Δ.Σ εθελοντικά βρέθηκαν σ’ αυτή την θέση με δεδομένη την αγάπη προς το χωριό τους. Οι όποιες δραστηριότητες και αν προγραμματίσει και οι οποίες έχουν ως κεντρικό άξονα την Ζάτουνα, για την υλοποίησή τους, χρειάζεται οικονομική και ηθική συμπαράσταση. Αυτό ας το έχουμε υπόψη μας πριν κάνουμε όποιο πικρόχολο σχόλιο. Δεν επιτρέπεται αγαπητέ συμπατριώτη, να σχολιάζεις για οτιδήποτε, όταν εξ αρχής δεν βλέπεις την θετική πλευρά της όποιας προσπάθειας και ακόμη όταν σου ζητήθηκε κάποια βοήθεια και είχες την δυνατότητα να την προσφέρεις, ευθαρσώς αρνήθηκες.

Για να μπορέσει λοιπόν το νέο Δ.Σ να κάνει κάτι, και για να το δούμε όλοι, χρειάζεται την συμπαράσταση πρωτίστως την ηθική όλων και ακόμη την οικονομική αρωγή όσων δύναται να προσφέρουν.

 

Διαβάστηκε 43 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 09:31