13:40 Πέμπτη 19/09/2019
      
      
ΘΆΝΑΤΟΣ: Απεβίωσε στην Αθήνα, σε ηλικία 86 χρόνων, ο Διονύσιος Κατσίρος. Ο αείμνηστος συμπατριώτης μας, ήταν σύζυγος της Ζατουνίτισσας...
Πολλοί Ζατουνίτες επιλέγουν το χωριό τους, τον Αύγουστο, για να περάσουν ένα μέρος των καλοκαιρινών διακοπών τους. Φέτος…. αυτοί ήταν...
Στο εκλογικό τμήμα Ζάτουνας οι εγγεγραμμένοι είναι 138.
Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, στις 2 Ιουλίου 2019, συζητήθηκαν, μεταξύ των άλλων και τα κάτωθι θέματα.
Το Δ.Σ του Συνδέσμου Ζατουνιτών, με ομόφωνη απόφασή του, κάνει γνωστό στους συμπατριώτες και φίλους των, ότι αδυνατεί να οργανώσει το...
  ΈΦΥΓΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΖΩΉ, ΣΕ ΗΛΙΚΊΑ 87 ΧΡΌΝΩΝ, Ο Μαρκιώτης Παναγιώτης Διαμαντόπουλος. Σεβαστός και αγαπητός από όλους τους συμπατριώτες του....
Φυσικά για όσους είχαν τριήμερο! Πριν κάποια…χρόνια η ημέρα αυτή ήταν η εορτή του Συνδέσμου Ζατουνιτών, που την εόρταζαν με...

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 08:11

ap1

Φυσικά για όσους είχαν τριήμερο! Πριν κάποια…χρόνια η ημέρα αυτή ήταν η εορτή του Συνδέσμου Ζατουνιτών, που την εόρταζαν με εκκλησιασμό στο μοναστήρι του συμπατριώτη τους παπά-Στέφανου, όπως τον αποκαλούσαν, στον Γέρακα, όπου μετά όλοι μαζί πήγαιναν και στο διπλανό εξοχικό κέντρο… Άλλες εποχές.

Το τριήμερο που μας πέρασε είχαν τα χωριά μας, πάρα πολύ ελάχιστους συμπατριώτες. Ας μην ξεχνάμε ότι είχαν προηγηθεί οι δυο Κυριακές των εκλογών και άρχισαν συγχρόνως και τα καλοκαιρινά μπάνια.

Την Κυριακή 16/6 ο π. Δαμασκηνός λειτούργησε στην Παναγία, με εκκλησίασμα 14 συμπατριώτες. Στο ψαλτήρι ο ο Βασίλης Μπίρης από το Παλαιοχώρι και η Τίνα Βλασταράκου-Μεταξά.

Στα χωριά μας, επί εβδομάδα καθημερινά τα απογεύματα βρέχει. Νομίζεις ότι το βουνό «Μελικάγκουρο» από τις αστραπές και τις βροντές θα σχιστεί στα δύο.

Άρχισαν και οι ιδιώτες, μετά τις τοπικές επιχειρήσεις, να κάνουν σύνδεση με το internet, στην Ζάτουνα.

Κτηματολόγιο υποχρεούνται να κάνουν και οι εκκλησιαστικές επιτροπές για τις εκκλησίες εντός του χωριού, αλλά και για τα εξωκκλήσια όπως επίσης για τις τυχόν περιουσίες τους. Χωράφια, ακίνητα κ.λ.π.

Την ίδια υποχρέωση έχει και ο Δήμος και τα όποια Κληροδοτήματα. Μάθαμε ότι η παρούσα δημοτική αρχή, αφήνει αυτή την υποχρέωση για την επόμενη δημοτική αρχή. Ωραία αρχή αντιπολίτευσης.

Για την καλοκαιρινή σαιζόν (?), ο Χρόνης Κουγιούφας, έκλεισε το κατάστημά του, «Ου μπλέξεις».

Επί 31 συνεχή χρόνια, από το 1988, όπου είχαμε τα θυρανήξια της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας, στην τοποθεσία ΜΕΤΟΧΙ, έξω από του Μάρκου, τελέστηκε και φέτος Θεία Λειτουργία, από τον Παν. Αρχ. π. Γρηγόριο και τον π. Εμμανουήλ (Δημητσάνας). Στο ψαλτήρι ο Αραχωβίτης Τάσος Θεοδωρόπουλος και ο Δημητσανίτης Θανάσης Μαλεβίτης. Κτήτωρες οι αείμνηστοι ξάδελφοι Νίκος Ρωμανός (Μάρκου) και Απόστολος κ. Ρωμανός (Ζάτουνα). Ο Παν. Μαυρίκης και η οικογένειά του πρόσφεραν κοινή τράπεζα για όλο το εκκλησίασμα των 42 πιστών, από 7 χωριά, μαζί με γλυκά και άλλα καλούδια.

ap7

ap7

ap7

ap7

ap7

ap7

Διαβάστηκε 110 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η γιορτή στο «Μετόχι» ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ »